środa, 15 sierpnia 2012

Sałatka z tuńczykiem i czerwoną fasolą

Uwielbiam sałatki i staram się jak najczęściej je robić, ostatnio robiłam wielowarzywną, dzisiaj proponuję z tuńczykiem. Nie miałam w domu czerwonej fasoli, a więc dałam paprykę.

 
Składniki:
1 puszka tuńczyka w sosie własnym,                                                                 
1 puszka czerwonej fasoli (albo 1 papryka),                                                    
1 kukurydza,                                                                                
1/3 szkl ryżu,                                                               
6 średnich ogórków kiszonych,                                                           
1 cebula,                                                                                                 
4 jajka,                                                                                             
majonez,                                                                                               
sól,                                                                                           
pieprz,                                                                                   

Proponuję zacząć od ugotowania ryżu i jajek, wodę do ryżu lekko solimy. Teraz przelewamy fasolę zimną wodą. Na sicie odsączamy kukurydzę, tuńczyka i fasolę. Ogórki, cebulę i ugotowane jajka kroimy w kostkę. Wszystkie składniki łączymy, dodajemy majonez, sól i pieprz.                                                                                          
Sałatka gotowa.                                                                                         
Smacznego                                               
Zapraszam na moją stronę po inne przepisy www.gotujemyipieczemy.blogspot.com

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz