wtorek, 28 sierpnia 2012

Poznaj inne smaki chleba

JURA ARONI
Lubisz dalekie podróże i egzotyczne dania, ale Wielkanoc spędzasz w domu. Chleb z odrobiną orzechów, garścia oliwek czy aromatycznych ziół przywoła obraz słonecznych pól Prowansji lub owianej tajemnicą mgły Walii.
   Sprubuj sama upiec chleb. Przygotowanie ciasta nie jest skomplikowane, ale zabieże ci trochę czasu. Kiedy jednak po całym domu rozejdzie sie kuszacy zapach, a potem poczujesz wspaniały smak pieczywa, przekonasz się, że twój trud wart był zchodu.
       Kokosowy z rodzynka
    Składniki na dwa bochenki
   1 kostka masła
   25 dag cukru
     4 jajka
     4 łyżki mleczka kokosowego 
     50 dag kwaśnej śmietany
     20 dag wiórków kokosowych
     10 dag rodzynek
     50 dag maki przennej
      4 łyżeczki proszku do pieczenia
      5 dag orzechów cashew
     Przygotowanie;                                                          
   Masło utrzeć z cukrem na puszystą masę. Mieszając, dodawać jajka, mleko kokosowe i śmietanę.                                            
    Wsypać wiórki, rodzynki, mąkę z proszkiem do pieczenia i dokładnie wyrobić ciasto. f                          
    Włożyć do prostokątnych form, posypać orzechami cashew i piec około 45 minut w temperaturze 180 stopni.
    Schłodzony pokroić i podawać z kremem kokosowym                                                                                                                                  
    Przygotowanie kremu;
   40 dag kremu kokosowego z puszki dokładnie wymieszac z 20 dag twarożku oraz sokiem z 2 cytryn.
                                                                                                                                                                                                                                          Smacznego:):):)                                                                                                      
http://polskiejadlo.blogspot.com

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz